Fysiotherapie bij Fysiotherapie Hooiweg Zuidhorn

Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut houdt ouderen in beweging

  • Gaat uw conditie achteruit?
  • Neemt de kracht in de benen af?
  • Is overeind komen moeilijk?
  • Raakt u soms uit evenwicht?

Lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker en de kans op vallen neemt toe. Geriatriefysiotherapie biedt uitkomst!

Als geriatriefysiotherapeut is Janneke gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en mensen met een hoge leeftijd met meervoudige gezondheidsproblemen. Ook patiënten die ouderdomsverschijnselen hebben die worden veroorzaakt door een ziekte of een aandoening kunnen door de geriatriefysiotherapeut behandeld worden. Denk hierbij aan een beroerte, dementie, Parkinson of een gebroken heup. Een goed functionerend lichaam is dan niet meer vanzelfsprekend.

De geriatriefysiotherapeut kan dan helpen bij het behouden dan wel optimaliseren van het lichamelijk functioneren en activiteiten, zodat u zo zelfstandig en mobiel mogelijk blijft in het dagelijks leven.

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er samen met u een behandelplan wordt opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen.

De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit looptraining, kracht- of evenwichtsoefeningen, valpreventie of het oefenen van dagelijkse activiteiten zoals opstaan uit bed of stoel. De geriatriefysiotherapeut geeft daarnaast ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners zoals de huisarts, POH Ouderenzorg, wijkverpleging of ergotherapeut en uw mantelzorger.

Als u niet mobiel bent, dan kunt ook aan huis behandeld worden. Onderstaand filmpje geeft een beeld van wat de geriatriefysiotherapeut doet.