Echografie

Echografie

Binnen Fysiotherapie Hooiweg heeft Paul Kocken al meer dan 10 jaar ervaring met echografie. Inmiddels hebben ook Ellen, Rik en Marleen een cursus echografie gevolgd. We zien het kunnen toepassen van de echo als een waardevolle toevoeging aan ons fysiotherapeutisch functioneren.

Echografie kan het diagnostisch proces verbeteren en het vermoeden van een lichamelijke klacht bevestigen dan wel ontkennen. Echografie is een veilig middel, ook mensen met een pacemaker, implantaten, claustrofobie of zwangere vrouwen zijn zonder problemen te scannen. Dit in tegenstelling tot andere beeldvormende technieken. Met echografie kun je veel zaken in beeld brengen, waaronder:

  • Calcificaties

  • Letsels van pezen en banden (ligamenten)

  • Spierrupturen

  • Slijmbeursontstekingen

  • (Bepaalde) fracturen

  • Zenuwletsels

Een voordeel van echografie is het bewegend onderzoeken. Uniek is dat het mogelijk is om te kijken wat er gebeurt tijdens een provocerende beweging. In combinatie met de anamnese kan de therapeut een gefundeerde uitspraak doen over de oorzaak, ernst en eventuele herstelbelemmerende factoren.

Echografie kan ook therapeutisch worden ingezet. Bijvoorbeeld om de voortgang van het behandeltraject te evalueren. Daarnaast is echografie in te zetten als feedbacksysteem. Ten slotte kan het helpen om uw probleem beter te begrijpen en beter met de klachten om te gaan.

Meer informatie over de behandeling?

Heeft u vragen over Echografie?
Bel gerust naar 0594 - 50 59 71 of stuur e-mail naar [email protected].

Wilt u een afspraak maken?
CONTACTGEGEVENS
ONZE OPENINGSTIJDEN
HANDIGE INFORMATIE
VEELGESTELDE VRAGEN
Bij vragen helpen wij u graag verder. Bekijk onze veelgestelde vragen.
VEELGESTELDE VRAGEN
U heeft een aantal rechten als u zorg ontvangt, bijvoorbeeld het recht op informatie. Lees hier meer over uw rechten.
© 2024 Fysiotherapie Hooiweg