Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van lichamelijke klachten die samenhangen met spanning of stress, waarvoor geen directe lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. De lichamelijke klachten kunnen bestaan uit; aanhoudende spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, benauwdheid, hartkloppingen, druk op de borst en  maagpijn. Deze lichamelijke klachten kunnen gepaard gaan met gevoelens van angst, onzekerheid, piekeren, concentratie problemen en prikkelbaarheid. Vaak ontstaat er een vicieuze cirkel die lastig te doorbreken is.

Een psychosomatisch fysiotherapeut heeft (meer dan een algemeen fysiotherapeut) aandacht voor andere factoren die samenhangen met de lichamelijke klacht. Hierbij kunt u denken aan; gedachteprocessen en sociale -, emotionele-,  gedragsmatige factoren.

Tijdens de behandeling coacht en begeleidt de psychosomatisch fysiotherapeut bij het  herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Daarbij worden de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, waaronder leef- en werkomstandigheden betrokken.


Meer informatie over de behandeling?

Heeft u vragen over Psychosomatische fysiotherapie?
Bel gerust naar 0594 - 50 59 71 of stuur e-mail naar [email protected].

Wilt u een afspraak maken?
CONTACTGEGEVENS
ONZE OPENINGSTIJDEN
HANDIGE INFORMATIE
VEELGESTELDE VRAGEN
Bij vragen helpen wij u graag verder. Bekijk onze veelgestelde vragen.
VEELGESTELDE VRAGEN
U heeft een aantal rechten als u zorg ontvangt, bijvoorbeeld het recht op informatie. Lees hier meer over uw rechten.
© 2024 Fysiotherapie Hooiweg