Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Bekijk onderstaande veelgestelde vragen voor een antwoord op uw vraag.

Staat uw vraag er niet bij?

Bel gerust naar 0594 – 50 59 71 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiehooiweg.nl. U kunt ook altijd even langs komen voor advies!

Fysiotherapie

Fysiotherapie (5)

U kunt zich op verschillende manieren aanmelden.

Een fysiotherapeutische behandeling duurt in totaal een half uur. Het kan zo zijn dat u voor oefentherapie langer bezig bent. Dit gaat in overleg met uw therapeut.

Ja,zeker. Afhankelijk van de oorzaak van de rugklachten, kunnen we verschillende therapieën inzetten om de klachten te behandelen. Uw therapeut kan u hierover informeren.

Jazeker. Afhankelijk van de oorzaak van de nekklachten, kunnen we verschillende therapieën inzetten om de klachten te behandelen. Wist u dat een van dé nekspecialisten uit Noord-Nederland bij ons werkt?

Als u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, dan ontvangt een factuur van de behandeling. De kosten verschillen per soort behandeling. U kunt dit terugvinden onder fysiotherapie, tarieven fysiotherapie.

Fitness

Ja, dat is mogelijk. We hebben verschillende soorten fitnessabonnementen en diverse fitnessvormen. Deze zijn te vinden onder het kopje fitness.

Algemeen

Algemeen (7)

U kunt telefonisch of per mail verplaatsen of afzeggen. Maar let op, doe dit wel tenminste 24 uur van tevoren. Wanneer u niet tijdig afzegt dan wordt de gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht.

Uw eerste afspraak bestaat uit een intake. Dat houdt het volgende in. Een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek om uw hulpvraag en de oorzaak van de klachten in kaart te brengen. Met deze gegevens wordt een fysiotherapeutische diagnose gesteld en in overleg met u wordt vervolgens een behandelplan opgesteld.

Sinds januari 2006 is er geen verwijzing meer nodig van huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut. De fysiotherapeutische behandeling is dus vrij toegankelijk. Er is alleen een verwijzing nodig van huisarts of specialist als u een ‘chronische aandoening’ heeft of thuis behandeld moet worden.

Ja, dat mag. Indien uw geen voorkeur heeft, wordt er gekeken bij wie u het snelste terecht kan.

U kunt bij ons terecht voor, nekklachten, rugklachten

De praktijk heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten. De vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Indien u bij een zorgverzekeraar verzekerd bent waarmee de praktijk geen contract heeft afgesloten of wanneer uw verzekering niet of gedeeltelijk vergoed, ontvangt u van ons een rekening.

Afspraken die niet kunnen worden nagekomen dienen minimaal 24 uur voor de behandeling afgezegd te worden. Bij het niet of niet tijdig afzeggen behoudt Fysiotherapie Hooiweg zich het recht voor om de behandeling in rekening te brengen. De kosten hiervoor kunt u vinden in onze prijslijst. Buiten openingstijden kunt u een bericht op het antwoordapparaat inspreken.